Talon tiiveysmittaus ja ilmavuotopaikannus

Lähes kaikkiin uudisrakennuksiin on tehtävä tiiveysmittaus ennen käyttöönottoa.
Talon tiiveysmittauksessa mitataan ilmavuotoluku qe50. Talon ilmavuotoluku on tärkeä rakentamisen laadun mittari, jota ei kannata jättää arvailun varaan.

 

Tiiveysmittauksien yhteydessä tehdään aina myös ilmavuotolämpökuvaus, eli ilmavuotopaikannus.

 

Uudenmaan Lämpökuvaus on toiminut alalla alkaen v. 2011. Tuhansien mittauksien, ja säännöllisien koulutuksien kartuttama kokemus ja sertifioitu ammattitaito takaavat, että palvelumme laatu pysyy huippuluokkaisena.

 

Ottakaa yhteyttä, niin teemme hyvän tarjouksen kohteenne tiiviysmittauksesta!

Ota yhteyttä! Referenssit

Talon tiiveysmittaus lyhyesti

Talon tiiveysmittaus on painekoe, jonka avulla mitataan rakennuksen ilmavuotoluku qe50. Ilmavuotoluku on vertailukelpoinen arvo rakennuksen tiiveydelle. Rakennuksen tiiviysmittaus suoritetaan ulko-oviaukkoon mittauksen ajaksi asennettavan tiiveysmittauskaluston avulla.

Lisätietoa - Rakennuksen tiiveysmittaus (pdf)

Uudisrakennuksen tiiveysmittaus ja ilmavuotopaikannus

Rakennuksen tiiviysmittaus on tehtävä ennen käyttöönottotarkastusta. Talon tiiveys on mitattava, jos lupavaiheen energiatodistuksessa on sovellettu pienempää ilmavuotoluvun suunnitteluarvoa kuin 4. Lähes kaikkiin valmistuviin uudisrakennuksiin tehdään tiiviysmittaus.

 

Uudisrakennuksen tiiveysmittauksen yhteydessä tehdään aina myös ilmavuotolämpökuvaus, eli ilmavuotopaikannus tiiveysmittauskaluston avulla luodussa korostetussa alipaineessa. Oikein ajoitettu ilmavuotopaikannus mahdollistaa löydettyjen ilmavuotojen korjaamisen kustannustehokkaasti, ennen viimeistelytöitä. Merkkisavukonetta käytetään tarvittaessa apuna ilmavuotolämpökuvauksissa.

Suuren rakennuksen tiiveysmittaus

Suuren rakennuksen tiiveysmittaus on pääpiirteittäin sama operaatio, kun pientalon tiiveysmittaus. Suurempien rakennusten tiiviysmittauksissa käytetään tarvittaessa useamman tiiveysmittauskaluston kokoonpanoa. Suuren rakennuksen tiiveymittauksen esivalmisteluiden suunnittelu, ja ilmatiiveydellisen mittausvalmiuden toteaminen on yleensä syytä tehdä erillisen suunnittelukäynnin yhteydessä.

Tiiveysmittaus
korjausrakentamisessa

Talon tiiveysmittaus on tärkeä laadunvarmistusmenetelmä myös korjausrakentamisessa. Korjausrakentamiskohteen tiiveysmittaus kannattaa myös, jos ilmatiiviyttä on korjattu ja halutaan parantaa rakennuksen energialuokitusta energiatodistuksessa, esimerkiksi talon myyntiä varten. Myös vanhempia rakennuksia mitataan, kun ilmavuotolukua tarvitaan esimerkiksi tarkasteltaessa rakennuksen lämmöntarvetta energiakatselmuksen yhteydessä. ARA-kohteissa tiiveysmittaus voi olla ARA-tuen saamisen edellytys.

Talon ilmavuotoluku ja tiiveyden merkitys

Ilmavuotoluku on erittäin tärkeä rakennustyön laadun mittari. Ilmatiiviydellä on suora vaikutus rakennuksen energialuokitukseen, lämpö- ja kosteustekniseen toimivuuteen sekä asumismukavuuteen. Tiiveydestä huolehtiminen on merkittävimpiä keinoja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta.

Lisätietoa - Talon tiiveysmittaus (pdf)

Toiminta-alueemme

Valtaosan tiiveysmittauksien toimeksiannoista olemme tehneet Etelä-Suomessa, etenkin pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien alueilla; Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo.

 

Olemme myös toimittaneet palveluita tarvittaessa Keski-Suomeen asti, esim. alueilla; Jyväskylä, Mikkeli, Kangasniemi ja Joutsa.

Puhelinkuvake

Heräsikö kysymyksiä?
Haluatko keskustella kiinteistösi tiiveysmittauksesta?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!