Rakennuksen lämpökuvaus sertifioidulla ammattitaidolla

Talon lämpökuvaus mahdollistaa energianhävikkiä, vedon tunnetta ja kosteusongelmia aiheuttavien lämpövuotojen, sekä ilmavuotojen paikantamisen rakenteita avaamatta.

 

RT 14-11239 mukainen talon lämpökamerakuvaus tehdään talvikaudella. Tiiveysmittauskaluston avulla luodussa korostetussa alipaineessa tehdään ilmavuotolämpökuvauksia vuoden ympäri.

 

Uudenmaan Lämpökuvaus on toiminut alalla alkaen v. 2011. Tuhansien tutkimuksien, ja säännöllisien koulutuksien kartuttama kokemus takaavat sertifioidun ammattitaitomme.

 

Tilaa luotettava ja tarkka rakennuksen lämpökamerakuvaus Uudenmaan Lämpökuvaukselta!

Ota yhteyttä! Referenssit

Rakennuksen lämpökuvaus lyhyesti

Lämpökameran ilmaisin muuttaa lämpökuvattavan kohteen lämpösäteilyn voimakkuuden lämpötilatiedoksi, josta lämpökuva muodostetaan.

 

Kokenut ja ammattitaitoinen lämpökuvaaja pystyy lämpökameran mittaamasta lämpötilasta, ja lämpöjäljen muodosta päättelemään onko rakenteessa ilmavuotoa, tai lämpövuotoa, kuten eristeen puute tai kosteutta? Korjaustarpeen punnitsemisen tukena sovelletaan Asumisterveysohjeen määrittämiä lämpötilaindeksin toimenpiderajoja.

 

Käytämme rakennuksien lämpökuvauksissa huipputarkkaa ja erittäin lämpötilaherkkää Flir E96 -lämpökameraa.

 

Ulkokautta tehdyissä julkisivujen ja vesikattojen lämpökuvauksissa käytämme tarvittaessa lämpökameradronea.

Lisätietoa - Rakennuksen lämpökuvaus (pdf)

 

Talon lämpökuvaus -
Olosuhteet/menetelmät

Lämpökameratekniikan kehittymisen myötä pakkaskeli ei nykyään enää nykypäivänä ole RT 14-11239 mukaisen lämpökuvauksen edellytys. Huipputarkalla Flir E96 lämpökamerallamme on mahdollista toteuttaa RT-ohjeistuksen mukainen rakennuksen lämpökuvaus vielä 10°C sisä- ja ulkoilman lämpötilaerolla.

 

Ilmavuotolämpökuvaus, eli ilmavuotopaikannus voidaan tehdä luotettavasti jopa alle 5°C asteen lämpötilaerolla, kun lämpökuvaus tehdään tiiveysmittauskaluston avulla luodussa korostetussa alipaineessa. Ilmavuotopaikannuksissa käytämme tarvittaessa myös savukonetta.

 

Rakennuksen julkisivun ja vesikaton lämpökuvaus toteutetaan tarvittaessa lämpökameradronella.

Lattialämmityksen
lämpökamerakuvaus

Lämpökameralla voidaan paikantaa lattialämmitysputkistojen ja vastuksien sijainti, esim. reikien porausta varten.

 

Lämpökuvaamalla voidaan mitata lattian lämpötila, ja paikantaa lattialämmityksen mahdolliset puutteet.

Toiminta-alueemme

Valtaosan lämpökamerakuvauksien toimeksiannoistamme olemme tehneet Etelä-Suomessa, etenkin pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien alueilla; Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo jne.

 

Olemme myös toimittaneet palveluita tarvittaessa Keski-Suomeen asti, esim. alueilla; Jyväskylä, Mikkeli, Kangasniemi ja Joutsa.

Puhelinkuvake

Heräsikö kysymyksiä?
Haluatko jutella kiinteistösi lämpökuvauksesta?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!