Merkkiainekokeet ja
hajuhaittaselvitykset

Merkkiainekoe on erittäin tarkka menetelmä, kun halutaan tarkastaa ovatko tiivistyskorjaukset onnistuneet, tai onko esimerkiksi alapohjasta yhteys asuintiloihin ilmavuotojen kautta.

 

Merkkiainekoe on omiaan myös hajuhaittatutkimuksessa, kun halutaan selvittää esim. huoneistojen välisiä hajujen kulkureittejä.

 

Ota yhteyttä Uudenmaan Lämpökuvaukseen, niin saat hyvän tarjouksen kohteesi merkkiainekokeesta tai hajuhaittaselvityksestä.

Ota yhteyttä! Referenssit

Merkkiainekoe ilmavuototarkastuksissa

Merkkiainekoetta sovelletaan useimmiten ilmavuotokorjauksien tarkastuksessa. Merkkiainekoe on parhaimmillaan, kun pyritään paikantamaan hyvin pieniä ilmavuotoja, eikä lämpökameralla tai savukoneella suoritetun ilmavuotopaikannuksen tarkkuutta pidetä kohteelle riittävänä. Merkkiainekokeen tarkkuutta edellytetään usein esimerkiksi koulurakennuksien, päiväkotien, hoitolaitoksien yms. tiivistykorjauksien tarkastuksissa.

 

Merkkiainekoetta tehtäessä tutkittava tila alipaineistetaan, ja tutkittavaan rakenteeseen, tai vastakkaiseen tilaan lasketaan merkkiainekaasu. Rakenne tutkitaan tämän jälkeen erittäin herkällä merkkiaine-kaasuanturilla, joka havaitsee pienimmänkin kaasumäärän, jos vuotoa on. Merkkiainekaasu voidaan syöttää esim. rakenteeseen poratusta aukosta, tai alapohjasta käsin.

 

Suoritamme merkkiainekokeet RT 14-11197 mukaisesti.

Hajuhaittaselvitys

Merkkiainetutkimuksia käytetään myös hajuhaitta-selvityksissä / hajuhaittakartoituksissa, joissa tutkitaan esimerkiksi huoneistojen välisiä ilmayhteyksiä.

Tyypillisesti merkkiainekoetta käytetään, kun epäillään esim. tupakankäryn kulkeutumista huoneistosta toiseen. Hajuhaitasta kärsivä huoneisto alipaineistetaan siihen huoneistoon nähden, josta arvellaan hajuhaitan kulkeutuvan. Merkkiainekaasu lasketaan huoneistoon, jossa tupakoidaan. Hajuhaitasta kärsivän huoneiston puolelta tutkitaan merkkiaine-kaasuanturilla, kulkeutuuko merkkiaine alipaineen vaikutuksesta huoneistosta toiseen.

Hajuhaittatutkimuksissa käytämme tarvittaessa myös lämpökameraa ja merkkisavukonetta.

Toiminta-alueemme

Valtaosan toimeksiannoistamme olemme tehneet Etelä-Suomessa, etenkin pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien alueilla; Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo.

 

Olemme myös toimittaneet palveluita tarvittaessa Keski-Suomeen asti, esim. alueilla; Jyväskylä, Mikkeli, Kangasniemi ja Joutsa.

Puhelinkuvake

Tilaa merkkiainekoe tai hajuhaittakartoitus Uudenmaan Lämpökuvaukselta

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!